Migrate Legacy Cold Storage AS/400 Data to AWS, Azure and Google Cloud

Infinite, AS/400 eski verilerini AWS, Azure ve Google Cloud’daki depolamaya geçirir. Infinite, DB2/400 fiziksel dosyalarını okur ve AWS, Azure ve Google Cloud üzerinde ilgili tablolar ve görünümler oluşturur. İşlem tamamlandığında AS/400’ü devreden çıkarabilirsiniz.

Infinite Cloud

+ Arşiv Sistemleri

+ Files hareketi

+ Daha Kolay Raporlama

+ Tam Güvenlik

+ Eksiksiz ve Kolay Veri Taşıma

+ Temel Özellikler

Artık veri deposu için eski bir AS/400'ün bakımını yapmayın

Veri depolamak için AS/400 sistemlerinin bakım maliyeti çok yüksektir. Infinite, eski verileri dört haftadan daha kısa bir sürede AWS, Azure ve Google Cloud’a taşıyabilir ve nadiren erişilen bilgileri barındıran eski AS/400’ü korumaktan önemli ölçüde daha düşük bir maliyetle çalışabilir.

AS/400 Fiziksel/Mantıksal Öğeleri MySQL Tablolarına ve Görünümlerine Taşıyın

İletişim, Infinite Araç Seti tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Her fiziksel dosyanın harici tanımını okur, MySQL veya MS SQL’de karşılık gelen bir tablo oluşturur ve tabloyu doğrudan doldurur. Araç seti tüm prosedürleri ve yönetimi yönetir.

Tablolar ve Görünümler ile Daha Kolay Raporlama

AWS, Azure ve Google Cloud depolama alanlarında eski veriler aynı dosya ve kayıt adlarını korur. Raporlama, sorgular veya daha karmaşık veritabanı araçları aracılığıyla yapılabilir. Tableau gibi standart bir veri analizi aracı, geçmiş verilerden kolayca anlamlı bilgiler üretmenize olanak tanır.

Tam Güvenlik

Infinite i, verilerin aynı sistem içinde güvenli bir şekilde doğrudan yeniden doldurulmasıdır. İşlem, komut dosyaları aracılığıyla eşlemeye veya ağlar arasında veri aktarımına bağlı değildir. Her dosya, alan ve kayıt kaynaktan hedefe aynıdır, yalnızca biçim değişir. Sistem, her tablonun başarıyla tamamlandığını onaylar. Bir hata oluşursa, sistem bir hata mesajı oluşturur, tüm tablo hedef veritabanından silinir ve işlem tekrarlanır. Hedefe taşındıktan sonra, bu sistemlerin sağladığı tüm korumalarla birlikte standart bir MySQL veya MS SQL veritabanında saklanır.

Eksiksiz ve Kolay Veri Taşıma

DB2/400 için Infinite Database Migration Tool, AS/400 fiziksel ve mantıksal dosyalarından eksiksiz bir SAVF alır, bunları yeni hedef platformlarında yeniden derler ve verileri tek bir tam set halinde MySQL’e yazar. Bu, EBCDIC verilerini otomatik olarak ASCII’ye çevirir ve orijinal fiziksel ve mantıksal dosyalardan otomatik olarak tablolar ve görünümler oluşturur. Bu, tek seferlik eksiksiz bir veri taşıma işlemidir. Taşındıktan sonra, veri işleme ve analizi için verileri iş istasyonlarına veya PC’lere kolayca taşıyabilirsiniz, çünkü hepsi MySQL veya MS SQL’dedir.

Infinite Corporation, onlarca yıldır farklı donanım platformlarında kurumsal çapta veri erişimi sağlamıştır. Infinite’in kanıtlanmış geçiş ve entegrasyon teknolojisi ile AS/400 verileriniz artık kolayca açık bir veritabanı ortamına taşınabilir. Avantajları, verilerin diğer MySQL veya MS SQL tabanlı uygulamalar, BI araçları ve veri yönetimi gereksinimleriyle gerçek zamanlı olarak paylaşılabileceği anlamına gelir.

TEMEL ÖZELLİKLER

Konfigürasyon

  • DB2/400 için Infinite Database Migration Tool, MySQL ya da MS SQLserver içinde otomatik olarak şema oluşturur.
  • Hedef, standart bir MySQL veya MS SQL veritabanıdır.

Erişim Yetenekleri

  • Eski AS/400 veritabanına okuma/yazma erişimi.
  • MySQL veya MS SQL aracılığıyla çok siteli sorgular, alt sorgular, birleştirmeler ve görünümler dahil olmak üzere dağıtılmış erişim.
  • MySQL’in veya Microsoft’un iki aşamalı taahhüt protokolü tarafından korunan dağıtılmış işlemler.
  • AS/400 ile MySQL veya MS SQL arasında veri aktarımı, tek bir ifadede gerçekleştirilir.

Veri Türleri

  • AS/400’den MySQL veya MS SQL’e otomatik yeniden doldurma.
  • CHAR, NUMBER ve DATE dahil olmak üzere tüm MySQL veya MS SQL veri türleri desteklenir.
  • Paketlenmiş ve bölgelere ayrılmış ondalık sayı dahil olmak üzere tüm AS/400 veri türleri desteklenir.

Veritabanı Yönetim İmkanları

  • Tam site özerkliği.
  • Şirket ilkelerine göre normal veritabanı yönetim prosedürleri.
  • MySQL veya MS SQL’de AS/400 veri tanımlarını çoğaltmaya gerek yoktur.

SQL Dili

  • ANSI/ISO standart SQL’i kullanır.
  • Yabancı verilerin MySQL veya MS SQL veri sözlüğü görünümlerini sağlar.
  • Çoğu MySQL veya MS SQL Veri İşleme Dili (DML) SQL uzantısını destekler.
  • MySQL veya MS SQL saklı yordamları ve paketleri.