Assure Multi-Factor Authentication

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama ile parola güvenliğini güçlendirin.  Kötüye kullanılan kimlik bilgilerinin neden olduğu veri ihlali hikayeleri manşetlere çıkmaya devam ettikçe, temel parola koruma mekanizmalarının artık yeterince iyi olmadığı açıktır.  Kuruluşlar, kullanımı da kolay olan ve yöneticilere ek bir yük getirmeyen ek bir koruma katmanına ihtiyaç duyar.

İki faktörlü kimlik doğrulama olarak da adlandırılan çok faktörlü kimlik doğrulama, kullanıcının bir sisteme, bir uygulamaya veya verilerine erişmeden önce birden fazla tanımlayıcı faktör sağlamasını gerektirdiğinden, güvenliği güçlendirmek için popüler bir yöntem haline gelmiştir. Bu faktörler, bildikleri bir şeyi (kullanıcı kimliği, şifre, PIN), sahip oldukları bir şeyi (e-posta hesabı, akıllı telefon, belirteç cihazı) veya oldukları bir şeyi (parmak izi, iris taraması) içerebilir.

Assure Security ‘nin bir özelliği olan Assure Multi-Factor Authentication, IBM i sisteminizin ve temel iş uygulamalarınızın güvenliğini artırır. Assure ile şunları yapabilirsiniz:

  • Ezberlenmiş veya yazılmış parolaların ötesinde bir kimlik doğrulama katmanı ekleyin
  • PCI DSS 3.2, HIPAA, 23 NYCRR 500, Swift Alliance Access ve diğer ülkelerdeki yasal gereksinimleri ve önerileri karşılayın
  • Kural tabanlı çok faktörlü kimlik doğrulamasını yalnızca gerektiren kullanıcılar veya belirli durumlar için çağırın Sistemlere, uygulamalara ve verilere yetkisiz erişim riskini azaltın
  • Veri hırsızlığı riskini, maliyetlerini ve sonuçlarını azaltın
  • Uyarılar, raporlar veya bir SIEM çözümüyle tümleştirme için çok faktörlü kimlik doğrulama hatalarının denetim izini koruyun
  • Assure kimlik doğrulamasının kullanımı, parola self servisini ve hassas verilerde denetimli değişikliklerin “dört göz ilkesini” destekleyecek şekilde genişletilebilir.
  • MFA kurallarınızı basit, sezgisel bir GUI aracılığıyla dağıtın ve yönetin

Assure kimlik doğrulaması, sistemlerinize ve hassas verilerinize yalnızca yetkili kişilerin erişmesini sağlayarak içinizin rahat etmesini sağlar ve ortamınızın ve işletmenizin ihtiyaçlarını karşılama esnekliği sunar. Çok faktörlü kimlik doğrulaması, IBM i 5250 oturum açma ekranına entegre edilebilir ya da isteğe bağlı olarak çağrılabilir.